Община Пловдив откупи реституираната част от  площад Централен. Това се

...
Община Пловдив откупи реституираната част от  площад Централен. Това се
Коментари Харесай

Общината в Пловдив купи реституираната част от площад Централен за рекордните 2100 лева за квадратен метър

Община Пловдив откупи реституираната част от  площад " Централен ". Това се случи, откакто Общинският съвет утвърди да се платят по 2100 лв. на квадратен метър на 34-ма наследници на земята, при продължилия  цял  час спор за прословутия частен терен, както Plovdiv24.bg   ви осведоми. Така притежателите ще си поделят сумата от 600 хиляди лв.. А общината ще може да продължи ремонта на площада в сърцето на културната столица на Европа.

Площта от 286 квадратни метра се намира до Централната поща в Пловдив. Заради спор сред реститути и Общината, градът стана столица на културата с разкопан площад, защото ремонтът не може да бъде приключен. По тази причина общинските съветници гласоподаваха за дребния терен да се заплати крупна сума пари.

" Не може община Пловдив да не придобие и да не има част от площада на града си ", каза Дани Каназирева  - общински консултант от " Съюз за Пловдив ".

Отчуждаването на парцелите ще даде зелена светлина на ремонтите на централния площад, които се бавят поради процедурите за придобиване на благосъстоятелност.

" Общинските съветници взеха решение да бъде закупен теренът на стойност 600 000 лв. платими в две бюджетни години. Решението към момента не е влезнало в действие. След влизането му в действие ще се подхващат дейности за осъществяването му ", заяви Мирослава Сукарева - шеф на Дирекция " Общинска благосъстоятелност " в Община Пловдив.

Градската администрация към този момент крои проекти за разнообразни планове и облагородяване зоната в тази част на центъра.

" Имаме и там разрешаване на обстановката с това. В бюджета ще бъдат заложени 100 хиляди лв., които към този момент са за планиране на техническия работен план на Форум-изток и Форум-юг като това ще бъде последният стадий от централната градска част ", каза Иван Тотев - кмет на Пловдив.

Според част от общинските съветници в Пловдив, откупуването на противоречивия терен до Централна поща е трябвало да бъде решен преди градът да поеме семейството на европейска столица на културата.

" Това трябваше да се случи доста от дълго време. Не в този момент, когато площадът е разкопан ние да мислим по какъв начин да придобием и дали ще придобием, и дали някой ще си разреши или не да извива ръцете на общината ", заяви Дани Каназирева  - общински консултант от " Съюз за Пловдив ".

В последна сметка препоръчаната цена за пазаруването на частния парцел е призната и скоро металните загради на частния парцел ще бъдат отстранени, а площадът на Пловдив – ремонтиран.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР